zondag 7 maart 2010

Er hangt iets in de lucht... kerk maar dan anders

Er hangt iets in de lucht...

James Kennedy in CV Koers van maart: De kerk is haar centrale rol in de samenleving allang kwijtgeraakt. En die moet ze ook niet terug willen. De kerk gedijt niet bij grote ambities, maar bij kleinschalige gemeenschappen. Geen grote mond, maar een groot hart.

Er hangt iets in de lucht...

Hauerwas in een nieuwe Nederlandstalig bundel: De kerk is een alternatieve politieke en morele gemeenschap. Zij moet niet naar een andere maatschappij streven, zij ís een alternatieve gemeenschap. Zij dient in navolging getuige te zijn van Christus. De kerk is een politiek instituut dat mensen oproept om een alternatief te zijn voor de wereld. Dat is waar het kruis over gaat.

Er hangt iets in de lucht...

Het verslag in Opbouw van de Total Church conferentie van Peter Strating en mijzelf begonnen we met deze woorden: Op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de kerk missionair kan zijn, ontmoetten mensen elkaar op de de Total Church conferentie in Sheffield op 19 en 20 februari. Passie voor het evangelie van Jezus en passie voor gemeenschap vormen de centrale elementen van de boodschap die we horen en zien. Woorden die bekend klinken maar die hier intens worden beleefd en verteld.

En volgens mij kan ik de lijst makkelijk langer maken. Misschien moet ik de kop van dit blogje maar veranderen. Het hangt niet in de lucht. De kleine kerk is geland.

1 opmerking:

daniel de w zei

Ja, ook bij ons in TC! We zijn inmiddels gestart met ons experiment, waar ik je eerder over mailde.

Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen in Engeland. Het artikel in Opbouw is helaas alleen voor abonnees te lezen...