maandag 6 april 2009

Daniel de Wolf

"Daniël de Wolf, 36 jaar, woont en leeft in een wereld die zich afspeelt in een parallel universum. Een werkelijkheid naast het geordende burgerbestaan. Af en toe sijpelt die door in zinnen die De Wolf schijnbaar achteloos uitspreekt: ,,Thugz Church is nooit vanzelfsprekend geweest. Een schietpartij en alles is voorbij.'' Een werkelijkheid waarin alles wel anders lijkt: ,,Samenwonen mag niet? Nou, als mensen hier gaan samenwonen, juichen we dat van harte toe. Dat zou uniek zijn, ik ken bijna geen stellen die zo serieus samen verder willen.''

"God is niet veilig, maar wel goed. Het zijn woorden die aan diepte winnen als je mensen met een getrokken pistool op de stoep ziet staan, tegenover je huis. Tegelijkertijd proeft De Wolf een haast ziekelijke zucht naar veiligheid, juist onder christenen. ,,We willen allemaal geloven dat het wel goed komt, dat we veilig zijn. Onze naam staat in Gods handen geschreven, Hij heeft al onze haren geteld, Hij zorgt voor de mussen. Nou, ik zie om mij heen christenen kanker krijgen terwijl ze nota bene net kinderen hebben gekregen." "


Twee citaten uit het interview uit het ND met Daniel de Wolf geschreven door Maarten Vermeulen. Klik hier voor meer. Op 19 april spreekt Daniel om 9.30 in De Kern, Maassluis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Uiteraard is het in Nederland mogelijk dat dhr. de Wolf een podium krijgt want het merendeel van de gelovigen in Nederland, inclusief een hele hoop "leiders", heeft een chronisch gebrek aan kennis en daarom verwildert men. Zonder visie(Bijbelse openbaring) verwilderd het volk.