donderdag 15 december 2011

Hoe scoort Google jullie kerst?

Via google gezocht op maassluis en kerst, levert het volgende plaatje op:

Hoe hoog scoort jouw kerk met kerst?


Je kunt natuurlijk ook zoeken op kerstfeest, of kerk toevoegen. Zoek eens op Rotterdam en kerst. Waar vind je de eerste kerstdienst? En bij Amsterdam en kerst?

NB ik gebruik googlesharing voor anonimiseren van de zoekresultaten. Dat geeft dat een objectiever beeld - omdat Google niet weet, dat ik de zoekopdracht doe, en de zoekresultaten dus niet op mij toesnijdt. Bovendien vermindert het een klein beetje de hoeveelheid info die Google inmiddels over mij heeft verzamelt.

3 opmerkingen:

Alain Verheij zei

Interessant.
Toch maar aan Google Adwords gaan doen, zo rond deze dagen?
Lijkt me geen slechte optie.
Bereikt meer mensen dan flyeren
(beter: vult dat aan)

Johannes zei

Adwords is zeker een goed idee, maar bijv voor Amsterdam erg duur omdat er veel kapers op de kust zijn, gericht op kersttoerisme. Al kun je dat via postcodebeperking wel iets indekken. In Amsterdam is er (mede om die reden) een gezamenlijke site in de lucht, kerstamsterdam.nl. Deze site scoort redelijk in google vanwege de goede url. (overigens ben ik niet helemaal onbevooroordeeld aangezien ik betrokken ben bij deze site en bijbehorende mediacampagne)

eenKleineprofeet zei

@Alain

Of je zet "the local community is the hermeneutic of the gospel" door, en gebruikt alleen RL - dus relaties. Dat voelt wellicht heel bevreemdend als je gastvrij, dan wel uitnodigend wil zijn. Tegelijkertijd, bezint het wel; wij zijn uitnodigend, niet een website o.i.d.

De effecten van Adwords heb ik overigens niet bekeken. Gesponsorde links zie ik niet, omdat ik Adblock gebruik.

@Johannes

En je initiatief werkt dus, want bij 020 komen de kerken wel op pagina 1 en in 010 niet.

Overigens vind ik het ook wel een soort van schokkende secularisatie, dat kerst zo overgenomen is door de commercie.