woensdag 27 mei 2009

Beste lezing over opstanding van Jezus

Tim Keller heeft in zijn boek In alle redelijkheid een hoofdstuk opgenomen over de opstanding van Jezus. In dit hoofdstuk leunt hij op al het materiaal dat N.T. Wright hierover heeft verzameld.

Anthony Flew was lange tijd evangelist voor het atheisme en wel in dezelfde categorie waar ook Dawkins opereert. In 2004 kwam hij echter tot de overtuiging dat er waarschijnlijk wel een God is... In zijn boek There is a God vertelt hij, waarom hij van gedachten is veranderd. De argumenten opnieuw van Wright voor de historiciteit van de opstanding vond Flew zo goed, dat hij een samenvatting als appendix opnam in zijn boek.

Kortom, Wright's argumenten en kennis over opstanding en de opstanding van Jezus in het bijzonder, zijn meer dan de moeite waard om kennis van te nemen. Hieronder vind je twee links naar zijn lezing
can a scientist believe in the resurrection. Ik vind het bijzonder goed materiaal. Ja, het kost je een uur, maar het is het zeker waard. Ik heb er in de auto zeker al drie keer naar geluisterd en het blijft mij uitdagen en boeien.

Link naar de video.
Link naar de audio.

Geen opmerkingen: