maandag 10 november 2008

Wat doe jij in jouw droomparadijs?

Stel je je droomparadijs eens voor. Misschien denk je aan een eiland in de Stille Oceaan, aan palmbomen en een mooie blauwe zee. Misschien denk je aan Afrika en een huis midden tussen zebra's, olifanten en leeuwen. Stel je je droomparadijs eens voor. En vraag je nu eens af: wat doe ik daar? Waar houd ik me in mijn paradijs mee bezig?

Waar wij alleen maar kunnen dromen van een paradijs, vertelt de bijbel het verhaal van Adam en Eva. Zij woonden in het paradijs. We weten hoe het er uit zag. Ze woonden niet op een eiland, maar in een tuin. We weten zelfs wat ze deden. De bijbel schrijft dat God ze aanstelde om deze tuin te beheren en te bewaken. Oftewel: ze waren aan het werk! Kun je het je voorstellen: paradijs en werk gaan blijkbaar in de visie van de bijbel samen! Werk hoort zo zo leuk te zijn, dat je op maandag wakker wordt en denkt: “Yes, ik ga aan de slag.”

Tegelijkertijd zien we dat er heel wat met werk aan de hand is. Mensen raken overspannen. Mensen lijken steeds harder en langer te werken. Wat is er gebeurd met de droom en onze droombaan?

Klik hier voor mijn preek van afgelopen zondagochtend en meer uitdagingen over werk.

Geen opmerkingen: