maandag 29 augustus 2011

Lijstjes en Ben Tiggelaar

Lijstjes, lijstjes – to-do, asap, scheduled. Een lange lijst met taken hield ik bij in ThinkingRock, mijn GTD toepassing. Mind like water, schreef ik een tijd geleden nog hoopvol. Maar, terwijl ik de taken wel opschreef, vergat ik om er tijd voor te reserveren. Dat kon, want de meesten van die taken waren toch niet gebonden aan een vaste einddatum. Of kon het toch niet, want mijn lijsten werden steeds langer werden. En als lijsten maar lang genoeg worden, zeggen ze op een gegeven moment niets meer. Het water in mijn hoofd veranderde langzaam weer in een moeras.

Ben Tiggelaar schreef er ook over in de Intermediair. En net als hem ben ik ertoe overgegaan om al mijn taken ook met pen in mijn papieren agenda te schrijven. En op de een af andere manier helpt het. Waarom het beter werkt? Misschien omdat een taak in mijn digitale to-do lijstje virtueel is en een handgeschreven taak in mijn papieren agenda echt? Misschien omdat ik de taken noteer op de dag dat ze echt afgerond moeten zijn en ik dus fysiek voor me zie, dat er werk aankomt? En er ook geen manier is om die fysieke wereld zo te sorteren dat het net is of er geen werk aankomt? Ik weet niet waarom dit beter lijkt te werken, maar het is wel zo.

Tenminste, tot nu toe lijkt het te werken, want de vakantie is nog maar net afgelopen.

2 opmerkingen:

Fam. J.G. Vel Tromp zei

Ken je de Hipster? Is zo gek nog niet…

http://www.43folders.com/2004/09/03/introducing-the-hipster-pda

eenKleineprofeet zei

Hoi Hans,

Ik heb op de link gekeken, maar is dit meer dan een notitieblokje waar je de blaadjes vanaf kunt scheuren?

Grappig: in India lopen de mannen allemaal nog met een klein notitieblokje en een pen in hun borstzakje. Zij zijn dus al heel GTD.