woensdag 5 mei 2010

Veldonderzoek naar "de verloren zoon"


Jezus vertelt een verhaal: Iemand had twee zonen. De jongste van hen zei tegen zijn vader: “Vader, geef mij het deel van uw bezit waarop ik recht heb.” De vader verdeelde zijn vermogen onder hen. Na enkele dagen verzilverde de jongste zoon zijn bezit en reisde af naar een ver land,...

Stel je voor... op een keer stuurt de vader zijn oudste zoon op zakenreis. Op zijn reis komt hij ook in Eilat - havenstad, dus goed voor de handel, en ook badplaats. Aan het einde van een lange werkdag loopt hij vermoeid langs het strand. En wie ziet hij daar?

Gebruind, tanig, dreadlocks, in zwemshort, trapeze om zijn schouder. Op een lounge bank met vrienden. Achter hem een jeep met daarin kitesurfmateriaal, net gebruikt zo te zien. "Hey broertje," zijn jongere broer herkende hem net iets eerder. "Hey, broertje, kom er bij!" En dan tot een ober: "Een bier voor de gestresste zakenman."

Ietwat ongemakkelijk gaat de oudste broer zitten. En na een tijdje stelt hij de onvermijdelijke vraag: "Mis je thuis niet? Mis je je vader niet?" Wat zou het antwoord zijn? "Thuis missen? Hier is wind. Hier zijn golven. Hier heb ik vrienden. Het enige wat ik mis is een bbq, maar die hebben we over een uurtje. Heeft jouw vader voor jou wel eens een bbq georganiseerd? Nu, ik geef over een uur een bbq speciaal voor jou!"

Wat moet de oudste zoon doen om zijn broer terug te krijgen? Klik hier voor een hint.

P.S. de foto laat zien, dat het belangrijk is om in dit soort situaties aan veldonderzoek te doen.

Geen opmerkingen: