maandag 6 oktober 2008

Zijn de NGK ook onder de Emergers

De christelijke trend-watcher Tom Sine komt naar Nederland. Je kunt hem horen op een conferentie van de EA.

Ter ere van zijn bezoek brengt Time To Turn het boek De nieuwe samenzweerders uit. Vandaag ontving ik het manuscript. Morgen ga ik het lezen in de trein. Maar de inhoudsopgave klinkt als een onvervalst pleidooi voor Emergers.

So far so good. Maar dit is het nieuws: het boek wordt uitgegeven door Buijten en Schipperheijn, zo'n beetje de huisuitgever van Nederlands Gereformeerde Kerken. Zijn de NGK ook onder de Emergers?

4 opmerkingen:

Supermaver zei

Zeg dominee, ik heb weer genoten van je commentaar op mijn blogje... Hebben jullie niet ergens een caravan in de tuin waar we terecht kunnen? En ja, de NGK is ook onder de emergers. Vooral kerkhistorisch gezien dan, volgens mij zijn ze de laatste echte kerk die voortgekomen zijn uit een breuk met de traditie (dan reken ik die hervormde doorzetters even niet mee, maar dat is logisch).

Supermaver zei

Nog iets, hoe kom jij nou weer aan het manuscript van dat boek? Kun je dat niet even naar mij op de mail zetten? Ik heb een mooi interview gepland staan met de familie Sine...

eenKleineprofeet zei

Ik ben de wonderlijke wereld binnengetreden van het schrijvers- en redacteurengilde. Binnenkort mag ik - ook dv natuurlijk - met enige regelmaat een pagina verzorgen in ons NGK clubblad. Wie weet klop ik wel bij je aan om hulp.

Als jij Sine gaat interviewen, kun je de uitgever toch gewoon bellen?

pmt zei

De komende weken zijn Tom & Chris Sine in NL en kun je ze ontmoeten. Kijk voor het programma op de website van Time to Turn.

groet,

peTer

http://relirel.wordpress.com/2008/10/13/de-nieuwe-samenzweerders/