maandag 28 februari 2011

Programma Total Church conferentie bekend

Het programma van de Total Church conferentie op 9 april met Steve Timmis is grotendeels bekend. Naast Steve Timmis werken o.a. de volgende mensen mee: Simon van der Lugt - GKV Delft en voormalig medewerker MAR, Daniel de Wolf - gemeentestichter, Marius Noorloos - Leven uit de Bron, Tjerk van Dijk en Harold Meerveld - Bamboo, gemeentestichters in Maastricht, Peter Strating - Havenkerk, Marleen Ramaker - spreekster en Alrik Vos - kerkelijk werker CGK Broek op Langedijk.

Download hier de flyer en geef je op bij mij of bij Groei.

Voor wie nog niet weet wat Total Church is, lees hier even verder.

vrijdag 4 februari 2011

Ruth en Valentijn

Lees de volgende belofte eens:
Vraag me toch niet langer jou te verlaten en terug te gaan, weg van jou. Waar jij gaat, zal ik gaan, waar jij slaapt, zal ik slapen; jouw volk is mijn volk en jouw God is mijn God. Waar jij sterft, zal ook ik sterven, en daar zal ik begraven worden. De HEER is mijn getuige: alleen de dood zal mij van jou scheiden.”
Is dit niet een geweldige trouwbelofte? Het is volgende week Valentijnsdag... Maar dit is niet de belofte van een jonge aantrekkelijke vrouw aan een net zo jonge en net zo aantrekkelijke man. Deze belofte is misschien nog wel wel van een jonge vrouw, maar ze belooft het aan een oude vrouw, een weduwe, iemand die geen toekomst heeft en haar geen toekomst kan geven.

Zondag spreek ik over Ruth - dat in het kader van Valentijn en de relatieweek van de Marriage Course. Ook mijn gemeente biedt een workshop Groene liefde aan.

De belofte van Ruth legde Stef Bos vast in een lied:

dinsdag 1 februari 2011

Symposium jeugdwerk leiddeelleef

Tip van Andre Maliepaard: LeidDeelLeef, een goed symposium over jeugdwerk. 

Medewerking van Ben Tiggelaar - als publiekstrekker, maar zeker ook met inhoud. Mooie samenwerking tussen diverse kerkgenootschappen - NGK, CGK en GKV. 

En interessante thema's over participatie, pastoraat en professionals binnen jeugdwerk. Top is dat juist jonge leiders zelf uitgenodigd zijn om zich te laten toe rusten.